Γαλιλαίος: ο πρωτοπόρος της επιστήμης

Γαλιλαίος: ο πρωτοπόρος της επιστήμης

Γαλιλαίος

Ο Γαλιλαίος είναι μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες στην ιστορία της Επιστήμης. Χρησιμοποίησε μια νέα μέθοδο στη φυσική φιλοσοφία και στην αστρονομία. Βασίστηκε τόσο στα μαθηματικά και στο πείραμα, όσο και στις κοινωνικές και πολιτικές του συμμαχίες. Η αλήθεια του μαθηματικού και αστρονόμου Γαλιλαίου ήρθε σε σύγκρουση με την αλήθεια των σημαντικότερων φιλοσόφων του 17ου αιώνα. Η σύγκρουση αυτή υπήρξε κομβική για ένα πλήθος αλλαγών.

Γαλιλαίος
Γαλιλαίος

Ο Γαλιλαίος είναι αυτός που ουσιαστικά θεμελίωσε την επιστημονική μέθοδο. Έτσι, μια καλή ιδέα πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου στη φυσική, είναι να γνωρίσεις τη ζωή αυτού του σπουδαίου επιστήμονα.

Μια φορά κι έναν καιρό… η επιστήμη: Γαλιλαίος

Γαλιλαίος: Η Μάχη στην Αυγή της Σύγχρονης Επιστήμης

Ταινία ντοκιμαντέρ

Η Ιταλία της Αναγέννησης ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς σταθμούς για την περίοδο που οι ιστορικοί ονομάζουν «Επιστημονική Επανάσταση». Σε αυτό το ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται η ζωή και το έργο του Γαλιλαίου, οι διαμάχες του και το κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αναδείχτηκε. Σκηνοθεσία: Πάνος Ανέστης. Παραγωγή: Ίδρυμα Ευγενίδου.


Άσκηση ερωτήσεων κλειστού τύπου

Απάντησε στις ερωτήσεις κλειστού τύπου. Για να το κάνεις, θα πρέπει να καταχωρίσεις το email σου. Το Quiz βαθμολογείται αυτόματα. Στο τέλος μπορείς να δεις τον βαθμό σου!

Καλή επιτυχία !!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: