Διατροφή και υγεία - Μεσογειακή διατροφή

Διατροφή και υγεία — Μεσογειακή διατροφή

διατροφή

Ποια τρόφιμα περιλαμβάνει η ελληνική μεσογειακή διατροφή και ποια θρεπτικά συστατικά προσφέρει στον οργανισμό μας; Ποιες είναι οι ασθένειες που μας απειλούν αν δεν τρεφόμαστε σωστά και ποιες είναι οι ασθένειες των δοντιών μας; Εδώ μπορείς να βρεις χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό για τον τρόπο με τον οποίο η διατροφή σχετίζεται με την υγεία μας.


ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

2.4 Η πρόσληψη ουσιών και η πέψη στον άνθρωπο (ebooks.edu.gr)


ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Μεσογειακή Διατροφή

Το συγκεκριμένο διαδραστικό βίντεο βασίστηκε σε παρουσίαση που δημιουργήθηκε στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας του Γυμνασίου. Σκοπός της ήταν η κατασκευή της πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής και η «αναγνώριση» τροφών που καταναλώνουμε συχνά και είναι πολύτιμες για την υγεία και την ευεξία μας. Υπάρχουν βέβαια πάρα πολλές σημαντικές τροφές που δεν έχουν συμπεριληφθεί στην παρουσίαση. Αυτό δε σημαίνει πως έχουν ασήμαντη θρεπτική αξία!

Σκοπός της συγκεκριμένης δραστηριότητας δεν είναι η αξιολόγηση κάποιων γνώσεων αλλά περισσότερο το διαδραστικό παιχνίδι που μπορεί να σε βοηθήσει να γνωρίσεις καλύτερα κάποια τρόφιμα που βρίσκονται στο καθημερινό μας τραπέζι.

Οδηγίες δραστηριότητας

Απλά παρακολούθησε το βίντεο και απάντησε στις ερωτήσεις που εμφανίζονται για να μπορείς να συνεχίσεις.


ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ

Δραστηριότητες που σχετίζονται με τη διατροφή μας από το βιβλίο Δραστηριοτήτων βιολογίας της Κύπρου.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d