Ο πρώτος άνθρωπος στη Σελήνη & μια μικρή επανάληψη

Ο πρώτος άνθρωπος στη Σελήνη & μια μικρή επανάληψη

O πρώτος άνθρωπος στη σελήνη

Ο πρώτος άνθρωπος στη Σελήνη: Φωτογραφία από Free-Pho­tos από το Pix­abay

Ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη ήταν ο Νηλ Άρμστρονγκ, στις 20 Ιουλίου 1969. Ακολουθεί το βίντεο του πρώτου περιπάτου και μια επανάληψη στους ν. του Νεύτωνα.

«Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο ένα μεγάλο άλμα για την ανθρωπότητα»

Η αποστολή Απόλλων 11 (Apol­lo 11) ήταν η διαστημική πτήση που προσεδάφισε τους πρώτους δύο ανθρώπους στη Σελήνη. Ο αρχηγός της αποστολής Νηλ Άρμστρονγκ και ο πιλότος Έντουιν ”Μπαζ” Όλντριν, αμφότεροι Αμερικανοί, προσεδάφισαν τη σεληνάκατο Eagle στις 20 Ιουλίου του 1969, στις 20:18 UTC. Έξι ώρες μετά την προσσελήνωση, στις 21 Ιουλίου και ώρα 02:56:15 UTC, ο Άρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη.
Ο Όλντριν τον συνόδεψε περίπου 20 λεπτά αργότερα. Πέρασαν μαζί περίπου 2 ώρες και ένα τέταρτο έξω από το διαστημικό σκάφος και συνέλεξαν 21,5 κιλά σεληνιακού υλικού για να επιστρέψουν στη Γη. Ενώ βρίσκονταν στην επιφάνεια της Σελήνης, ο Μάικλ Κόλινς οδηγούσε μόνος του το όχημα διακυβέρνησης Colum­bia σε σεληνιακή τροχιά. Ο Άρμστρονγκ και ο Όλντριν πέρασαν σχεδόν μία ημέρα στη σεληνιακή επιφάνεια προτού επανέλθουν στο Colum­bia σε σεληνιακή τροχιά.

ΠΗΓΗ: ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Παρακολούθησε το ακόλουθο σύντομο βίντεο 🎞 που παρουσιάζει τον πρώτο περίπατο του ανθρώπου στη σελήνη.


1ος & 2ος ΝΟΜΟΣ ΝΕΥΤΩΝΑ: ΑΣΚΗΣΕΙΣ

https://scratch.mit.edu/projects/168131231

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d