Εισαγωγή στην περιγραφή της κίνησης & η έννοια της θέσης

Εισαγωγή στην περιγραφή της κίνησης & η έννοια της θέσης

astronauts-in-space
free background photos from pngtree.com

Σε αυτό το μάθημα επιχειρείται μια εισαγωγή σε βασικά φυσικά μεγέθη τα οποία χρησιμοποιούμε για την περιγραφή της κίνησης. Εδώ μπορείς να βρεις μια παρουσίαση σχετική με την έννοια της θέσης.

ΨΗΦΙΑΚΟ ΒΙΒΛΙΟ


2.1 Περιγραφή της κίνησης

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ


Στην παρακάτω παρουσίαση θα βρεις μία εισαγωγή στην κινηματική και την έννοια της θέσης.

ΘΕΣΗ: ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Ασκήσεις

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ


  • Υπολογισμός απόστασης αθλητή σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου
    Στον αθλητισμό, η κατανόηση της έννοιας της κίνησης είναι ζωτικής σημασίας. Ας πάρουμε για παράδειγμα έναν ποδοσφαιριστή που τρέχει κατά μήκος του γηπέδου για να σκοράρει. Μέσω της μελέτης της κίνησης και σχετικών έννοιων, όπως η ταχύτητα και η απόσταση, μπορείς να υπολογίσεις πόση απόσταση έχει καλύψει ο παίκτης κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτή η γνώση μπορεί να βοηθήσει τους προπονητές να αναλύσουν την απόδοση των παικτών, να σχεδιάσουν στρατηγικές για το παιχνίδι και ακόμη και να καθορίσουν την αποτελεσματικότητα διαφορετικών μεθόδων προπόνησης.
  • Ανάλυση μοτίβων κυκλοφορίας
    Η έννοια της κίνησης είναι σημαντική για την κατανόηση και ανάλυση των μοτίβων κυκλοφορίας. Φαντάσου πως είσαι παγιδευμένος σε ένα μποτιλιάρισμα και αναρωτιέσαι πόσο καιρό θα χρειαστείς για να φτάσεις στον προορισμό σου. Μέσω της κατανόησης της κίνησης και σχετικών εννοιών, όπως η ταχύτητα και ο χρόνος, μπορείς να εκτιμήσεις τον χρόνο που θα χρειαστεί να διανύσεις μια συγκεκριμένη απόσταση. Αυτή η γνώση μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για τον σχεδιασμό των καθημερινών μετακινήσεων, την επιλογή εναλλακτικών διαδρομών ή ακόμη και τον σχεδιασμό αποτελεσματικών συστημάτων κυκλοφορίας για τον περιορισμό της κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Κινούμενα σχέδια και ειδικά εφέ στις ταινίες
    Η έννοια της κίνησης παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία κινούμενων σχεδίων και ειδικών εφέ στις ταινίες. Για να δώσουν ζωή στους χαρακτήρες ή να δημιουργήσουν συναρπαστικές ακολουθίες δράσης, οι ani­ma­tor και οι καλλιτέχνες ειδικών εφέ πρέπει να μελετήσουν πώς κινούνται τα αντικείμενα σε διάφορα σενάρια. Μέσω της μελέτης της κίνησης, κατανοούν τις αρχές της φυσικής πίσω από τη ρεαλιστική κίνηση και τον σωστό χρονισμό ώστε να δημιουργήσουν με επιτυχία ταινίες δράσης ή ακόμη και να αναπτύξουν διαδραστικά παιχνίδια.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΕΩΝ


περιγραφή της κίνησης: θέση, μετατόπιση, διάστημα: εφαρμογές

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d